Claritech devine partener în Coaliția pentru România Sustenabilă și membru al Ambasadei Sustenabilității în România

Categories: Claritech, ParteneriPublished On: mai 7th, 20212,3 min read

“Focus pe eficiență” – Este mai mult decât sloganul nostru, este o promisiune ce ne oferă motivație și ne orientează atenția spre implementarea tehnologiei noi pentru sisteme sustenabile, eficiente, astfel încât să putem contribui cât mai mult la construirea unei societăți bazate pe avans tehnologic.

În ultimii ani, din ce în ce mai mult, se transformă modul în care societatea civilă, cetățenii, interacționează cu statul. Spre deosebire de trecut, se intensifică presiunea pentru rezolvarea rapidă a problemelor ce afectează mediul și dezvoltarea sustenabilă în general și a comunităților locale, în special.

A sosit momentul ca mediul de afaceri, cetățenii și organizațiile non-profit să acționeze concertat prin participarea la grupuri ce pot produce politici publice și pot propune soluții viabile. Este important să participăm, să ne implicăm și să schimbăm starea actuală de fapt.

Considerăm că este nevoie de o abordare structurată și sistematică a problemelor cu care se confruntă societatea românească cu privire la dezvoltarea sustenabilă. Este nevoie de corelarea domeniilor de acțiune și de colaborarea tuturor celor interesați într-un cadru comun. În consecință, credem că trebuie susținute inițiative precum Coaliția România Sustenabilă ce pot agrega astfel de forțe ce își propun schimbări de durată a legislației, a direcțiilor de acțiune și a mentalităților.

Cristian Croitor, Managing Director Claritech

 

Claritech s-a alăturat Coaliției România Sustenabilă cu încredere și speranță în viitor, pentru că doar cu eforturi comune și susținute, proiecte unitare și obiective armonizate ne putem îndrepta spre un viitor sustenabil al României pentru toți. Suntem o voce mică, dar hotărâtă, și ne propunem să contribuim la modernizarea modului în care autoritățile locale măsoară și evaluează eficiența energetică a infrastructurii, poluarea aerului și costurile operaționale.

Încurajăm și alte companii/organizații să se implice și să își ofere suportul, know-how ul și energia să ne creștem împreună șansele de reușită.

Despre Ambasada Sustenabilității în România

Ambasada Sustenabilității în România este o organizație non-profit, ce promovează sustenabilitatea în afaceri, folosind un model economic în care companiile pot rezolva probleme sociale și de mediu fără a-și sacrifica eficiența economică și profitul.

Prin proiectele și parteneriatele sale, Ambasada Sustenabilității își propune să invite la dialog și colaborare mediul de afaceri, societatea civilă, liderii de opinie și autoritățile publice. Iar principalul obiectiv este să dezvolte proiecte integrate, ce vor contribui la dezvoltarea sustenabilă a României.

Cel mai important proiect este Coaliția România Sustenabilă, prima platformă colaborativă pentru dezvoltarea durabilă a României, în acord cu strategia națională și obiectivele Agendei 2030.

De asemenea, prin intermediul grupurilor de lucru existente sau în curs de dezvoltare și împreună cu membrii din Coaliție, Ambasada Sustenabilității inițiază acțiuni și propune soluții pentru îndeplinirea Obiectivelor de Dezvoltare Sustenabilă.

Unul dintre grupurile de lucru este cel pentru Calitatea Aerului, cu focus actual pe monitorizarea aerului la exterior, grup din care face parte și Claritech. Scopul grupului este de a construi o strategie care să urmărească atât măsuri de scădere a poluării aerului în limitele maxime admise de legislație, dar să și prevină alte depășiri de praguri critice privind calitatea aerului.