Calitatea aerului contează! Claritech, partener aerlive.ro în campania ”Stop arderilor de deșeuri!”

Categories: Calitate aer, Claritech, Parteneri, ProiectePublished On: noiembrie 4th, 20213 min read

Lupta cu poluarea nu este o luptă ușoară. Este nevoie de multă muncă și colaborare, dedicare și consecvență. Mai mult decât atât este nevoie de implicare pe toate planurile, de la individ, la întreaga societate civilă și până la mediul de business și autorități.

Preocuparea noastră pentru monitorizarea calității aerului ne motivează implicarea activă în proiecte privind implementarea de tehnologii noi, sustenabile și eficiente, pentru un mediu mai curat și pentru construirea unei societăți bazate pe avans tehnologic.

În România avem nevoie de o rețea de senzori funcțională, cu infrastructură stabilă și cu extindere geografică și densitate a senzorilor cât mai mare, pentru rezultate reprezentative. Merităm să avem acces la date corecte și transparente despre aerul pe care îl respirăm, vizibile în timp real.

De aceea, susținem conceptul de rețea hibridă de monitorizare (prin completarea rețelei naționale cu rețele independente de senzori) și ne-am alăturat proiectului Aerlive.ro, pentru a aduce o contribuție la dezvoltarea rețelei existente.

Claritech_partener Aerars

Claritech, partener de tehnologie Aerlive.ro

Parteneriatul cu aerlive.ro a început în octombrie 2021, când Claritech a contribuit cu 4 noi senzori pentru rețeaua locală – stații de monitorizare NuboAir pentru măsurarea particulelor în suspensie PM2.5 – în zone principale din București: Universitate, Expoziției, Timpuri Noi și Băneasa.

O lună mai târziu Claritech continuă parteneriatul cu Aerlive.ro și sprijină noua campanie de informare inițiată de Centrul de politici durabile Ecopolis și Aerlive,”Stop arderilor de deșeuri!”.

Unul dintre obiectivele campaniei este măsurarea calității aerului din București și Ilfov, în special în zonele critice în care există frecvent arderi necontrolate de deșeuri. Iar datele rezultate nu numai că vor accentua conștientizarea realității cu care ne confruntăm, dar vor reprezenta pașii premergători demersului de activități pentru identificarea măsurilor concrete care pot ajuta la îmbunătățirea calității aerului. Un deziderat pentru care toți cei implicați în proiectul #aerlive și susținătorii lui luptă cu perseverență.

Claritech furnizează tehnologia și suport tehnic pentru instalarea celor 6 sisteme de monitorizare #NuboAir (senzori certificați de mare precizie pentru măsurarea în timp real a particulelor în suspensie PM2.5).

Poluarea aerului provocată de arderile de deșeuri este o realitate pentru prea multe zone din România. Oricine poate contribui la extinderea rețelei aerlive.ro dacă se înscrie în campania Adoptă un senzor2.0.

Aici puteți citi mai multe detalii despre campania Stop arderilor de deșeuri!

Despre Centrul de politici durabile Ecopolis și Aerlive.ro

Ecopolis este o organizație neguvernamentală înființată în 2009 care promovează principiile dezvoltării durabile în politicile publice din România. Este preocupată de problemele ce țin de calitatea aerului și împreună cu Fundația Eta2U și organizații partenere au lansat aerlive.ro, un proiect amplu de monitorizare a calității aerului, care presupune implicare cetățenească și advocacy pentru îmbunătățirea situației în București. Platforma colectează și publică în mod coerent date despre calitatea aerului în puncte relevante din București, cu extindere și în Cluj-Napoca din 2021.

Din octombrie 2021 platforma aerlive.ro afișează și datele din rețeaua CityAir, primul program național de monitorizare a calității aerului în școlile din Capitală, implementat de Asociația Română pentru Smart City. În calitate de partener de tehnologie și al programului CityAir, Claritech sprijină inițiativa cu furnizarea, instalarea și mentenanța stațiilor de monitorizare NuboAir, senzori calibrați de exterior pentru monitorizarea în timp real a nivelului de poluare – emisiile de particule în suspensie PM1.0, PM2.5.

 

Despre Nubo Air, sistem de monitorizare a calității aerului, distribuit de Claritech în România

Sistemul de monitorizare Nubo Air asigură măsurători precise pentru calitatea aerului în condițiile unei durate lungi de exploatare, în special datorită configurației redundante, senzorilor calibrați din fabrică și funcțiilor incluse de auto-configurare și auto-diagnostic.

Nubo are certificare MCERTS și este produs de Sensirion Elveția, cu o tradiție de peste 20 de ani în producerea senzorilor de mare precizie.

Claritech este partener Sensiron și distribuitorul #NuboAir în România.

Alte linkuri utile:

  • Componentele soluției, principalele caracteristici și beneficii aici

  • Despre importanța calității aerului și Nubo aici

  • #HartaNuboAir pe aer.claritech.ro