Rețea de monitorizare
Nubo Air

> Soluție plug-and-play
> Posibilitatea extinderii rețelei cu o investiție optimă
> Acuratețe pe termen lung și durată mare de viață
> Senzori calibrați metrologic, în configurație redundantă

Rețele extinse de supraveghere a calității aerului pentru Smart Cities

Monitorizarea calității aerului și profilarea poluării cu particule în zone urbane aglomerate

Monitorizare și analiza sezonalității pentru calitatea aerului în intersecții aglomerate

Previous
Next

DESPRE SOLUȚIE

Poziționată ca o soluție certificată metrologic și eficientă din punct de vedere economic, soluția Nubo Air monitorizează calitatea aerului cu acuratețe mare pe termen lung.  

Datorită structurii modulare, cât și costurilor reduse, este o modalitate rapidă pentru dezvoltarea unei rețele extinse de supraveghere a calității aerului cu un raport optim cost/precizie. Iar o rețea urbană extinsă de monitorizare din punct de vedere geografic aduce rezultate mult mai reprezentative și informații utile membrilor unei comunități, prin recomandări specifice de evitare a momentelor sau zonelor cu grad ridicat de poluare.

Proiectarea judicioasă și calitatea execuției, garantată de tehnologia elvețiană certificată, precum și sistemul interschimbabil de senzori asigură o durată foarte mare de viață și o viabilitate bună a investiției inițiale.

COMPONENTELE SOLUȚIEI

Unitatea centrală Nubo Monitor One

Sistem de cartușe interschimbabile cu senzori

Conectivitate inclusă Edge/ UMTS/ LTE

Platformă IoT cu acces web/mobile

calitatea aerului_nubo

Soluție completă de monitorizare în timp real a poluării aerului, cu senzori calibrați și durată mare de viață

 

Urmăriți în timp real nivelul PM1 și PM2.5 în orașele incluse pe #HartaNuboAir.

CARACTERISTICI PRINCIPALE

Senzori calibrați metrologic

Sistemul asigură măsurători precise pentru calitatea aerului în condițiile unei durate lungi de exploatare, în special datorită configurației redundante, senzorilor calibrați din fabrică și funcțiilor incluse de auto-configurare și auto-diagnostic.

Funcție de diagnoză automatizată

Sistemul are la bază algoritmi interni de evaluare a preciziei senzorilor, indicând momentul în care cartușul de măsură trebuie înlocuit cu unul nou.
Astfel, corectitudinea datelor este asigurată indiferent de cât de poluat este mediul în care operează stația.

Tehnologie elvețiană certificată

Sistemul de monitorizare Nubo Air, cu certificare MCERTS, este produs de Sensirion, companie elvețiană cu o tradiție de peste 20 de ani în producerea senzorilor de mare precizie, cu posibilități de măsurare pentru mulți parametri fizici.

Soluție plug-and-play

Soluția constă într-o unitate modulară cu elemente duale, redundante, calibrate, ușor de instalat și întreținut. Din momentul instalării sistemul începe transmiterea datele către o platformă de tip IoT prin utilizarea unui modem wireless intern care funcționează direct în orice rețea (eSIM).

Integrare API și raportare automată

Datele colectate sunt transmise periodic și stocate fie în cloud, fie pe infrastructura locală a utilizatorului. Rezultatele sunt disponibile în format dashboard într-o aplicație web, de pe orice dispozitiv, sau sub formă de rapoarte generate automat sau manual.

BENEFICII

Instalare și integrare facile

Stația Nubo Air se poate monta pe stâlpi de iluminat sau pe clădiri și poate funcționa cu alimentare de la rețea sau cu baterie internă. Funcționarea autonomă este de asemenea posibilă prin utilizarea unui panou solar cu durată mare de viață. Oferim suport pentru instalare printr-o rețea națională de echipe pentru montaj și mentenanță.

Investiție eficientă

Costul inițial, cât și costurile cu transmiterea datelor și utilizarea platformei sunt competitive și permite beneficiarilor să dezvolte rapid și economic o rețea de supraveghere a calității aerului prin instalarea stațiilor în mai multe zone de interes pentru o bună reprezentativitate a măsurătorilor.

Instrument de educare

Prin dezvoltarea unei infrastructuri extinse de monitorizare a poluării se pot obține date corecte și reprezentative, în baza cărora se pot construi programe de prevenție și se pot verifica exact momentele când este depășit nivelul maxim al emisiilor de poluanți. Transparența rezultatelor poate influența astfel creșterea gradului de conștientizare și implicare a membrilor comunităților.

VREM SĂ ȘTIM CE AER RESPIRĂM ZILNIC.

ÎN TIMP REAL, ORIUNDE ÎN ORAȘUL NOSTRU.

  • Este la fel de important să măsurăm calitatea aerului și pe un bulevard aglomerat, dar și în parcuri sau grădini botanice.
  • Și în preajma universităților și școlilor, dar și în zone industriale puternic dezvoltate sau cartiere rezidențiale și zone comerciale.
  • Atât în orașe dezvoltate, dar și în zone rurale sau orașe mai mici. 

Numai așa putem vedea imaginea de ansamblu: dacă rețele de monitorizare a calității aerului sunt extinse în cât mai multe zone ale țării.

Soluția este o structură compusă de senzori pentru monitorizarea calității aerului: senzori de înaltă precizie din rețele de tip citizen science în completarea stațiilor existente din rețeaua națională

HARTA NUBO AIR

Rețea de monitorizare a calității aerului cu peste 50 senzori NuboAir instalați în București, Cluj-Napoca, Suceava și Tulcea, pentru care oferim date disponibile în mod gratuit pe platforma aer.claritech.ro.

 

SOLICITAȚI O OFERTĂ

Fie că reprezentați autoritatea administrației publice locale sau sunteți un antreprenor interesat de binele comunității locale, puteți ajuta la extinderea rețelei de senzori în regiunea din care faceți parte.

Noi ne ocupăm de instalarea și mentenanța echipamentelor Nubo Air
și oferim accesul la platforma online cu datele colectate despre calitatea aerului.

STUDII DE CAZ

Monitorizarea poluării pentru smart cities
Sistem de monitorizare a calității aerului prin rețele urbane de senzori calibrați

Mai multe detalii despre alte soluții de monitorizare calitate aer