Stații mobile pentru măsurarea emisiilor de poluanți

Echipament ușor de transportat și montat.
Punere în funcțiune în mai putin de 10 minute.
Autonomie de minim 12 ore.

În proximitatea șantierelor de construcții

În zone urbane cu trafic aglomerat

În zone cu activitate industrială

Previous
Next

DESPRE SOLUȚIE

Spre deosebire de echipamentele staționare administrate de Rețeaua Națională de Monitorizare a Calității Aerului, soluția noastră integrată pentru măsurarea emisiilor de poluanți atmosferici aduce beneficii suplimentare prin mobilitatea și calibrarea metrologică a componentelor, dar și posibilitatea monitorizării la distanță.

Soluția constă într-o structură mobilă de echipamente compacte calibrate metrologic, bazată pe o infrastructură de monitorizare eficientă, care nu necesită costuri mari de operare și întreținere și nici o rețea fixă de transmisiune a datelor.

Este ușor de transportat și de pus în funcțiune și asigură colectarea continuă a datelor printr-un sistem de monitorizare la distanță, precum și afișarea rezultatelor în timp real online în format dashboard.

COMPONENTELE SOLUȚIEI

Stație de monitorizare poluare

Echipament monitorizare la distanță

Stație măsurare condiții meteo

Senzori adiționali

Monitorizarea completă a factorilor care influențează negativ mediul înconjurător și corelarea lor

CARACTERISTICI PRINCIPALE

Structură mobilă

Sistemul de monitorizare integrează echipamente compacte care pot fi transportate și puse în funcțiune cu ușurință, fără să fie afectată acuratețea datelor.

Calibrare metrologică

Echipamentele includ funcții de autoreglare și de precondiționare a aerului, ceea ce asigură rezultate valide din punct de vedere metrologic.

Monitorizare la distanță

Este posibilă utilizarea de la distanță a programelor de control specifice stației, permite colectarea datelor și vizualizarea rapoartelor în timp real în format dashboard.

BENEFICII

Investiție eficientă

Resursele alocate pentru costurile de achiziție și personalul necesar pentru operarea echipamentelor mobile sunt net inferioare celor investite în echipamentele staționare. În plus, oferă multiple avantaje operaționale beneficiarului.

Intervenție rapidă

Permite reacția rapidă a autorităților prin teste și verificări ale condițiilor de mediu în locuri multiple (șantiere, zone industriale, șosele aglomerate etc), fără să depindă de un echipament staționar deja instalat în zona afectată de poluare.

Instrument de control

Prin dezvoltarea unei infrastructuri eficiente de monitorizare a calității aerului se pot obține date corecte, în baza cărora se poate verifica dacă sunt respectate standardele de calitate și se poate evalua impactul politicilor și măsurilor publice deja implementate.

STUDII DE CAZ

Stații mobile pentru măsurarea poluării cu particule
Sistem de monitorizare a calității aerului pentru Consiliul Județean Constanța

Mai multe detalii despre alte soluții de monitorizare calitate aer