Senzori co2 pentru interior

> Soluție simplă pentru măsurarea nivelului CO2 în spații închise
> Instrument util ca măsură de prevenție pentru reducerea riscului îmbolnăvirii cu virusul Covid-19 sau pentru diminuarea senzației de oboseală

Performanța și concentrarea poate crește semnificativ dacă există aer curat în școli și săli de curs

Monitorizarea calității aerului din interior este o componentă importantă în lupta cu poluarea

Aerul curat este esențial pentru sănătatea și performanța angajaților la locul de muncă

Previous
Next

DESPRE SOLUȚIE

Soluția constă într-un echipament de mici dimensiuni ce are la bază un senzor NDIR produs de compania Sensirion Elveția. Senzorul este calibrat din fabrică și permite măsurarea continuă a concentrației de dioxid de carbon în aer, a umidității și temperaturii mediului ambiant, precum și a presiunii atmosferice.

Dispozitivul vă avertizează cu privire la concentrația de CO2 din aer și vă reamintește să aerisiți sau să ventilați încăperile în momentele în care acest lucru este necesar. În acest fel se pot preveni efectele negative asupra sănătății umane – aerul împrospătat poate ajuta la îmbunătățirea nivelului de concentrare, scăderea oboselii, dar și a riscului de infectare cu Covid-19.

Măsurătorile pot fi interpretate în timp real, fără a fi necesare cunoștințe tehnice speciale, astfel încât să fie luate măsuri imediate de prevenție.

Nivelul optim de CO2 este semnalizat prin culoarea ledului care se aprinde în albastru pentru o concentrație bună sau verde pentru concentrație scăzută. Lumina galbenă a ledului va indica o concentrație crescută de CO2 , iar la roșu se va recomanda aerisirea spațiului. În felul acesta, nevoia de aer proaspăt poate fi ușor și corect de evaluat în funcție de indicatorul led sau al semnalului sonor.

Acest senzor se poate utiliza atât în spațiile de lucru sau pentru studiu, cât și în spațiile tehnice unde există riscul acumulării de dioxid de carbon.

COMPONENTE SOLUȚIE

Senzor NDIR CO2, produs de Sensirion Elveția

Senzor temperatură și umiditate

Senzor presiune atmosferică

Indicator LED cu praguri de alertă

Indicator sonor

Wi-Fi

Aplicație mobilă pentru vizualizare istoric date și alertare

Monitorizarea constantă în timp real a principalilor factori care influențează calitatea aerului în încăperi.
Alertă pentru
ventilarea optimă a încăperilor

CARACTERISTICI PRINCIPALE

Senzori calibrați

Senzorul component este creat de Sensirion, companie elvețiană specializată în producerea senzorilor. Fiind precalibrat, oferă o precizie mare încă de la prima instalare, iar recomandarea pentru recalibrare este de maxim o dată pe an.

Instalare facilă

Dispozitivul se poate monta în mijlocul oricărei încăperi la o înălțime de aproximativ 1,5 m, evitându-se apropierea de ferestre și uși. Alimentarea se face de la un alimentator prevăzut cu conector USB-C.

Funcționare autonomă sau online

Poate funcționa fie în regim autonom, indicând nivelul de CO2 din încăpere prin intermediul unui semafor cu LED-uri, fie online, prin conectarea la rețeaua Wi-Fi în vederea înregistrării valorilor într-o bază de date online.

Praguri de alertă

Culoarea ledului pentru semnalul luminos indică recomandarea pentru ventilarea sau aerisirea imediată a spațiului în momentul în care concentrația dioxidului de carbon depășește praguri care pot influența în mod negativ sănătatea persoanelor prezente în încăpere.

Aplicație online

Datele înregistrate pot fi accesate online cu ajutorul unei aplicații mobile sau direct în browser. În aplicație se poate obține accesul la unul sau mai mulți senzori și se pot vizualiza grafice istorice, precum și tipul și incidența alertelor. În plus, se pot urmări și temperatura și umiditatea pentru a asigura un mediu de lucru sau de studiu propice.

BENEFICII

Instrument de prevenție

Aerul curat oferă multe beneficii - poate preveni bolile cauzate de infecțiile respiratorii, iar pe termen lung, poate contribui la îmbunătățirea concentrării și a performanței. Monitorizarea constantă a dioxidului de carbon, temperaturii și umidității dintr-o încăpere ne poate ajuta în menținerea unui mediu de lucru sănătos.

Instrument de educare

Prezența alertelor nu numai că ajută la reglarea instantă a concentrației de CO2 prin îndemnul la ventilare, ci poate contribui pe termen lung și la o conduită responsabilă a oamenilor. Crește astfel gradul de conștientizare cu privire la factorii care pot influența negativ calitatea aerului la interior și se creează un obicei sănătos pentru aerisirea corespunzătoare și mai frecventă a spațiilor de lucru și studiu.

Instrument de control

Prin monitorizarea permanentă a concentrației de dioxid de carbon și o urmărire atentă a rezultatelor și semnalelor declanșate în timp real se poate păstra o calitate bună a aerului prin menținerea valorilor recomandate, ceea ce poate face mari diferențe pentru sănătatea oamenilor.

MĂSURAREA POLUĂRII CU PARTICULE
Sistem de monitorizare a calității aerului cu stații mobile pentru Consiliul Județean Constanța
Monitorizarea poluării pentru smart cities
Sistem de monitorizare a calității aerului prin rețele urbane de senzori calibrați

Mai multe detalii despre alte soluții de monitorizare calitate aer