VREM SĂ ȘTIM CE AER RESPIRĂM ZILNIC.

ÎN TIMP REAL, ORIUNDE ÎN ORAȘUL NOSTRU.

Nubo calitate aer

CE ESTE NUBO AIR?

O soluție completă de monitorizare în timp real a nivelului de poluare a aerului, cu senzori calibrați și durată mare de viață

 

Cu o certificare MCERTS, Nubo Air este un sistem de monitorizare a calității aerului produs de Sensirion Elveția, companie cu o tradiție de peste 20 de ani în producerea senzorilor de mare precizie. Claritech este partener Sensirion și distribuitorul NUBO AIR în România. 

Nubo este definit ca o soluție de tip plug-and-play care înregistrează date cu acuratețe mare pe termen lung despre nivelul particulelor în suspensie PM1 și PM2.5. 

Configurația redundantă, senzorii calibrați din fabrică și funcțiile incluse de auto-configurare și auto-diagnostic asigură condițiile unei durate lungi de exploatare. Datorită raportului optim cost/precizie, Nubo reprezintă o modalitate sigură și rapidă pentru dezvoltarea unei rețele extinse de monitorizare a calității aerului.

calitatea aerului_nubo

MERITĂM SĂ CUNOAȘTEM
DATE TRANSPARENTE DESPRE CALITATEA AERULUI

Este la fel de important să măsurăm calitatea aerului și pe un bulevard aglomerat, dar și în parcuri sau grădini botanice. Și în preajma universităților și școlilor, dar și în zone industriale puternic dezvoltate sau cartiere rezidențiale și zone comerciale. Numai așa putem vedea imaginea de ansamblu.

Totul este posibil, dacă rețele de monitorizare a calității aerului sunt extinse în tot restul țării, atât în orașe dezvoltate, dar și în zone rurale sau orașe mai mici. Dacă se investește într-o structură compusă de localizare a senzorilor pentru monitorizarea calității aerului – senzori de înaltă precizie din rețele de tip citizen science în completarea stațiilor existente, dar insuficiente, din rețeaua națională

CALITATEA AERULUI ESTE IMPORTANTĂ

Poluarea aerului influențează semnificativ starea de sănătate a oamenilor.

Se cunoaște deja că cea mai afectată este populația din orașe, aceasta fiind expusă zilnic la emisiile de poluanți atmosferici, însă nici celelalte zone nu sunt ocolite. Suntem expuși zilnic la emisiile de poluanți atmosferici, printre care și particulele în suspensie PM2.5 și PM1, fenomen vizibil și în interiorul casei, unde se strânge tot mai mult praf. 

Aceste particule fine solide și lichide se găsesc suspendate în aer și provin în principal din activități industriale, transporturi, construcții sau încălzirea locuințelor.

Efectele nocive directe asupra sănătății umane sunt confirmate de statisticile nefericite, conform cărora 25,000 de români mor prematur, în fiecare an, din cauze asociate aerului poluat cu PM2.5, potrivit Agenției Europene de Mediu.

DATELE OBȚINUTE POT FACE O DIFERENȚĂ MAJORĂ

Verificarea datelor despre calitatea aerului în timp real impune stabilirea unor măsuri imediate.

Monitorizarea standardelor acceptate de legislația în vigoare și urmărirea constantă a pragurilor de alertă în cazul depășirii valorilor limită este necesară. Doar acțiuni corecte și concrete implementate la timp pot contribui la reducerea fenomenului galopant. Putem reduce riscul apariției numeroaselor boli respiratorii, pulmonare sau a altor afecțiuni provocate de poluarea din aer.

Pentru o acuratețe cât mai mai mare a rezultatelor, este necesar ca datele provenite de la senzori să acopere o suprafață geografică reprezentativă, iar măsurătorile efectuate să fie asigurate de metode certificate metrologic.

Să nu subestimăm nivelul poluării aerului. Există multe locuri încă neevaluate, care nu sunt acoperite de rețeaua curentă de monitorizare a aerului, dar care pot reprezenta o sursă de particule contaminante.

Urmărește în timp real nivelul PM1 și PM2.5 pe #HartaNuboAir.

SOLICITAȚI O OFERTĂ

Fie că reprezentați autoritatea administraţiei publice locale sau sunteți un antreprenor interesat de binele comunității locale, puteți ajuta la extinderea rețelei de senzori în regiunea din care faceți parte.

Noi ne ocupăm de instalarea și mentenanța echipamentelor Nubo Air
și oferim accesul la platforma online cu datele colectate despre calitatea aerului.

HARTA NUBO AIR

Rețea de monitorizare a calității aerului cu peste 45 senzori NuboAir instalați în București, Cluj-Napoca și Suceava, pentru care oferim date disponibile în mod gratuit pe platforma aer.claritech.ro.